CONSELLS

Des d'aquesta secció volem comentar tot allò que trobem interessant pels propietaris o pels amants dels gats:

LES GATES HAN DE PASSAR UN ZEL?

No és cert que les gates tinguin que passar un zel o se les hagi de fer criar abans d'esterilitzar-les, al mateix temps també és injust que quan neixin les cries es comercialitzi amb elles o siguin abandonades quan ningú les vol comprar o fer-se'n càrrec. Al carrer i a les gateres està ple de gats víctimes d'aquesta injustícia. No juguis amb ells.

PER QUÈ ÉS IMPORTANT L'ESTERILITZACIÓ/CASTRACIÓ?

Les persones s'haurien de plantejar molt seriosament l'esterilització dels seus animals de companyia, tant en femelles com en mascles. En molts altres països les famílies que comparteixen la seva vida amb animals de 4 cames els esterilitzen quan tenen només uns mesets, abans del primer zel.

En aquest país, a moltes persones els hi fa gràcia que el seu animal tingui cries, altres pensen que han de mantenir relacions sexuals i moltes altres pensen que és convenient que tingui cries almenys un cop a la vida. Altres també opinen que no volen que el seu animal s'engreixi després de l'esterilització. Davant d'aquests casos un es pensa que regalarà les cries quan hagin nascut, malgrat moltes vegades no és així i les pobres cries acaben abandonades al carrer, a un refugi, gatera, etc., traient també d'aquesta forma oportunitats a altres gats que esperen ser adoptats i massificant les colònies de gats, gateres, refugis.....

En quant a que tenen que tenir relacions sexuals i que és bo que tingui cries, s'ha de dir que són creences populars sense cap fonament ni criteri científic. 

I en quant a les pors a que el animal s'engreixi, és cert que als 3 mesos després de l'esterilització els nivells de les hormones sexuals desapareixen, pel que en alguns casos pot provocar una certa tendéncia al augment de pes. En aquests casos, s'ha d'intentar que l'animal jugui més i actualment existeixen pinsos i llaunetes especialment indicats pels animals amb tendéncia al sobrepes. així que això no ha de presentar pas cap problema.

L'esterilització és beneficiosa pels animals, especialment per aquells mascles dominants, perquè no et marquin per tot el pis, perquè no s'escapin en époques de zel, perquè preveneix de possibles tumors d'úter, ovaris, mames, testicles i de próstata, prevé la cistitis crónica, evita les baralles i comportaments agressius, etc.

Si el teu animal és adult i no està esterilitzat, fes-ho quan no tingui el zel. Actualment es recomana esterilizar als gats i gates abans de l'aparició dels signes de maduresa sexual, amb pocs mesos de vida.

 

SEGUR QUE VOLS UN GAT?

Abans d'adoptar un gat, assegura't que estàs preparat, i que sota cap concepte l'abandonaràs. Ha de formar part de la teva família amb els bons i els mals moments.

PER QUÈ NO ADOPTAR 2 GATS?

Quan s'adopta a un gat no es té en compte que abans de venir a casa, el gat ha estat acompanyat de la seva mare, germans o d'altres gats. De sobte, l'adoptes i es troba sol, sense cap altre company de joc, al qual mossegar, perseguir, jugar amb la cua, llepar i dormir plegats. Si a més, estudies o treballes fora de casa, el gat es trobarà moltes hores sense cap companyia. Per què no portar-li un altre gat, o adoptar-ne 2 a la vegada? És un benefici pel gat i nosaltres gaudirem de la seva felicitat. I dos gats porten la mateixa feina que un i la recompensa també és doble.

PER QUÈ ADOPTAR UN GAT ADULT?

Molta gent es pensa que quan adopten un gat petit el "faran" al seu gust, que serà afectuós, obedient.....Res més lluny que la realitat. Adoptar un gat petit, donar-li el biberó, no és garantia de que en fer-se adult, sigui allò que preteníem. Tots els gats neixen amb una personalitat pròpia que no es manifesta fins ser adults, i dóna igual el tracte que li hagis volgut fer aprendre de petit, ja que d'adult serà com ell realment és. Els gats adults donen calma, són tal qual es mostren, no tindràs sorpreses en adoptar un gat adult. Els gats petits han de descobrir un nou mon, tot és nou per ells així que per anar descobrint el seu voltant, no t'estranyi que te'n facin una rera l'altra. Necessiten moltes atencions i que estiguis per ells, que els facis jugar, etc. Els gats adults ja tenen el món descobert, la seva personalitat ja està formada, necessiten atencions i mimos, és clar, però d'una manera molts més tranquil·la. Particularment, adoptar un gat adult, amb el seu caràcter ja fet, és la millor opció i una gran recompensa.

 

QUE QUEDI CLAR...

No disposem de cap terreny, així que si no tens escrúpols i vols abandonar el teu gat, no podem oferir-te una altra solució que no siguin aquestes paraules:

No l'abandonis. Ell té sentiments i no es mereix que el tractis així.

 

segueix-nos a facebook !

Qui està en línia

Tenim 11 visitants en línia

GATS EN ADOPCIÓ

 • audrey.jpg
 • chiquirritina.jpg
 • cimg4211.jpg
 • cimg6333.jpg
 • cimg8127.jpg
 • cimg8732.jpg
 • cimg8745.jpg
 • cimg8791.jpg
 • dorian 4.jpg
 • fontana.jpg
 • holly.jpg
 • kelly.jpg
 • maika.jpg
 • margarita 4.jpg
 • maria antonia.jpg
 • mari pau.jpg
 • paddy 6.jpg
 • quinitu.jpg
 • quinitu 1.jpg
 • trini a la falda.jpg