Blog

Fer-te soci

Si vols fer-te soci, per només 5 euros al mes (60 euros a l’any, amb la possibilitat de pagar com un vulgui o pugui), contacti amb nosaltres per donar-nos les seves dades i/o faci l’ingrés amb el seu nom a: Bankia IBAN ES46 2038 9225 8360 0021 9788

Aquest número de compte pertany a una membre de la junta, donat que al tenir ingressos mensuals molt inferiors a 600 euros, cap banc ens acull i ens cobraven altíssimes comissions mensuals, arribant a tenir pèrdues més que guanys, així que ens hem vist forçades a cancel·lar l’antic número de compte de la protectora i traspassar-ho tot a la voluntària i membre de la junta Carme Morera.

Una vegada fet l’ingrés rebrà un carnet de soci i anirà rebent  circulars informatives, via mail o correu tradicional. Tanmateix el mantindrem informat de tots els actes que fem.

Sense la vostra ajuda ens és impossible tirar endavant i mantenir els centenars de gats dels quals tenim cura. Actualment no tenim cap altre tipus d’ajut.

Moltes gràcies!

Per més informació o consultes aquest és el nostre mail: gats@amicsiprotectorsdelsgats.org

Flors de Bach per tots i totes

Flors de Bach per solucionar molts problemes, tant a les persones com els animals.

S’ha de dir que els animals responen molt positivament i ràpidament a les Flors de Bach ja que no oposen resistència al tractament ni ningun filtre racionalista.

Les Flors de Bach són una teràpia natural que ajuda a restituir l’equilibri emocional i mental dels nostres animals en diverses situacions:

-Desprès d’un accident, traumes, maltractes, per separació, tristesa, abandonament, adaptació a un nou lloc, a un altre animal a la família o a l’arribada d’un nadó, gelos, demanda d’atenció constant, qualsevol problema o malaltia física: infeccions,intoxicacions, musculars, leishmania, inmuno, leucèmia…, animals porucs, rabiosos, desconfiats, agressius, que es passen el dia bordant, aterrats pels sorolls forts (tempestes, coets…), poc sociables, territorials, pels cadells inquiets, pànic a pujar al cotxe, estrès per viatges o visites al veterinari, per la pèrdua d’un company de jocs o de l’amo, inseguretats, pel cansament, pels que necessiten recuperar energia, pels que causen desperfectes quan se’ls deixa sols a casa, quan marquen, en casos d’hiperactivitat………..

A totes aquestes i moltes altres situacions i estats anímics proposem aquesta solució sana, d’efecte ràpid i sempre amb bons resultats: la teràpia amb flors de Bach.

La nostra terapeuta floral no és partidària de les formules mono-flors, cada cas és diferent, mai una situació és idèntica a una altra i és important fins l’últim detall per elaborar la formula floral correcte per tractar amb èxit el pacient.

Les Flors de Bach són inocues, no tenen efectes secundaris, no provoquen cap tipus de reacció al·lèrgica ni sobredosis ni addiccions, ja que no contenen cap tipus de droga de principi actiu en la seva composició, no tenen ninguna relació amb l’homeopatia, ni la medicina tradicional, ni és un remei/medicament, és vibració extreta de flors que compleixen funcions anivelladores d’emocions així que no tenen contradiccions i es poden combinar amb qualsevol tractament sigui digestiu, respiratori, oncològic, al·lèrgic, muscular… les Flors acceleren el procés de recuperació i en els animals una plenitud a nivell físic/mental i emocional.

Les Flors de Bach són reconegudes per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Consultes gratuïtes: lesessenciesflorals@hotmail.com

Què és el veganisme?

– Què és el veganisme?

El veganisme consisteix en no menjar cadàvers d’altres animals ni res procedent d’altres éssers vius (llet, mel, ous….).

El veganisme respecta tots els animals, és per aquest motiu que una persona vegana no anirà a zoos, aquaris, etc., on éssers vius es troben empresonats en contra de la seva voluntat, ni vestirà amb pells que li han sigut arrencades a un altre ésser viu, ni utilitzarà productes testats amb animals.

–   – La persona vegana té carències alimentàries?

No. Com s’ha pogut comprovar al llarg dels anys, la persona que no menja res procedent dels animals vius o morts, gaudeix de millor salut, posseeix nivells de colesterol molt més inferiors d’aquell que menja carn, té menys probabilitats de formar càlculs biliars o renals, d’agafar osteoporosis,  i la dieta vegana ajuda a controlar la diabetis i a prevenir el càncer.

Els cereals, llegums i verdures són riques en proteïnes i ferro. Les hortalisses de fulla verda, les llegums i els fruits secs són fonts excel·lents de calci. Els cereals i la llet de soja, entre d’altres, aporten vitamina D i B12.

–   – Els vegans-nes només mengen verdures?

No. Apart de la infinitat de verdures de les quals gaudim, les persones veganes mengem pastes (sense ou), llegums, arròs, fruites, sopes, purés i cremes, tofu, seitan, tempe, hamburgueses, mandonguilles i salsitxes veganes, formatge vegà, nata vegana, embotits vegans, etc. Actualment podem trobar infinitat d’aliments vegans a herboristeries o botigues especialitzades amb menjar vegà.

–   – Quina llet prenen?

Els vegans/es beuen llet de soja (actualment hi ha moltes marques al mercat amb diferents sabors), llet d’avena, de coco, d’ametlles, d’arròs, d’avellanes, de sèsam, etc. Totes elles es troben líquides o en pols, són molt sanes, digestives, i gran font de vitamines.

–   – Com substitueixen alguns ingredients a l’hora de cuinar?

Per fer una truita de patates, un pastís o un arrebossat, per posar algun exemple, es substitueix l’ou per el lli triturat amb aigua o la farina de cigrons, de soja, d’arròs o d’avena amb aigua.

Per fer una crema de verdures o beixamel es substitueix la llet animal per llet vegetal i per fer plats elaborats amb crema o nata, actualment es troba fàcilment nata o crema d’avena o soja.

La mel es substitueix per melasses, xarops, concentrats de poma, melmelades sense sucre o sucs de fruita concentrats.

També trobem formatges, nates, cremes líquides per cuinar de soja, arròs, espelta, avena, etc. i iogurts i margarines 100% vegetals.

Si trobes una crueltat que matin i es mengin un gat o un gos, per què no tractes amb el mateix respecte a qualsevol altre animal i deixes de menjar-te’l?

Si estàs a favor de que s’endureixin les lleis per lluitar contra el maltractament animal, per què amb el teu consum de carn, peix i làctics permets que maltractin i matin a diari a milers d’animals innocents?

NO HI HA EXCUSES PER NO SER VEGÀ.

DEIXA DE MENJAR CADÀVERS D’ALTRES ÉSSERS VIUS QUE TENIEN TAN DRET A VIURE COM TU.

NO CONSUMEIXIS ALIMENTS D’ANIMALS EXPLOTATS EN CONTRA DE LA SEVA VOLUNTAT.

FES-TE VEGÀ/VEGANA!!!!

Com ens pots ajudar?

  • Fent-te soci d’Amics i Protectors dels Gats.
  • Sigues voluntari/a fent-te càrrec d’una de les nostres colònies, només un dia a la setmana i dedicant un mínim de 20 minuts!
  • Si disposes de cotxe, ajuda’ns acompanyant-nos a les colònies, només un dia a la setmana! Només es requereix una hora com a molt!
  • Fent-nos arribar un donatiu: pinso per gats, menjar en llauna per gats, medicaments per gats, pipetes, diners per mantenir les colònies (Bankia IBAN  ES46 2038 9225 8360 0021 9788 )
  • Adoptant un gat o gata d’alguna de les nostres colònies. El carrer és molt dur pels gats, molts moren atropellats, enverinats, en mans de gossos…..i han de suportar el fred, la calor, la pluja, el vent…….es mereixen una oportunitat de ser feliços en una llar.
  • Sent casa d’acollida. Quan ens abandonen gats o quan estan en procès d’adopció, precisem cases d’acollida, que pot durar uns pocs dies a més temps. Les cases d’acollida ens són d’allò més necessàries.
  • També pots ser teamer, per només 1 euro al mes!https://www.teaming.net/amicsiprotectorsdelsgats/invite

Qualsevol consulta a: gats@amicsiprotectorsdelsgats.org

Adoptar un gat

Si vols adoptar un gat, primer respon sincerament a aquestes preguntes:

Estàs disposada a donar al teu gat l’atenció veterinària que necessiti, encara que això signifiqui tenir despeses extres?

Estàs disposada a tenir cura del teu gat en tota la seva vida? (pensa que els gats poden viure fins a 20 anys).

Estàs disposada a viure amb el teu gat encara que tu o algun membre de la teva família desenvolupin al·lèrgies?

Estàs disposada a conviure amb el teu gat encara que et rasqui els mobles, portes o et “marqui” en diferents racons o mobles del pis?

Moltes persones abandonen els seus gats (provocant-los així un gran trauma encara que vagin a parar en mans d’una bona família), quan les dones es queden embarassades o quan arriba un nadó a casa, per pors innecessàries o mala informació del pediatra. Estàs disposada a mantenir l’atenció cap al teu gat, tenir paciència en l’adaptació del gat cap el petit i viceversa, tancar portes de ser necessari, encara que això et requereixi més feina del normal?

Estàs disposada a no abandonar ni regalar el teu gat encara que desenvolupi malalties que t’obliguin a estar més per ell i et facin gastar més diners del compte?

Estàs disposada a crear un document legal que asseguri que en cas de la teva defunció, el gat tindrà una família d’acollida o passarà a ser protegit per una institució?

Estàs disposada a no abandonar ni regalar el teu gat, encara que t’hagis de canviar de pis o de ciutat per motius de feina o estudis i tampoc abandonar-lo per les vacances?

Pot ser el gat que has adoptat no s’adapta en un sol dia a la seva nova llar, a vegades es requereix de paciència. Estàs disposada a esperar el temps que el teu gat necessiti per una total adaptació?

Si has respost NO en alguna d’aquestes preguntes, millor que no adoptis ningun gat.

Vols ser Voluntari/a?

Els gatets de les colònies controlades per Amics i Protectors dels Gats precisem voluntariat! Persones que només un dia a la setmana vulguin tenir cura de nosaltres. Ens dedicareu de 20 minuts a mitja hora, i especialment us necessitem els diumenges i els dimecres!

Et donarem molt amor, carantoïnes i et traurem molts somriures. Depenem de tu!

T’animes a ser voluntari/a de la protectora?

El voluntariat el pots fer sol o acompanyat d’amics o família, és una manera de fer quelcom junts i a la vegada solidari. Informa’t sense cap compromís mitjançant un missatge de Facebook a Amics i protectors dels gats o via mail a gats@amicsiprotectorsdelsgats.org

Per què adoptar un gat adult?

Molta gent es pensa que quan adopten un gat petit el “faran” al seu gust, que serà afectuós, obedient…..Res més lluny que la realitat. Adoptar un gat petit, donar-li el biberó, no és garantia de que en fer-se adult, sigui allò que preteníem. Tots els gats neixen amb una personalitat pròpia que no es manifesta fins ser adults, i dóna igual el tracte que li hagis volgut fer aprendre de petit, ja que d’adult serà com ell realment és. Els gats adults donen calma, són tal qual es mostren, no tindràs sorpreses en adoptar un gat adult. Els gats petits han de descobrir un nou mon, tot és nou per ells així que per anar descobrint el seu voltant, no t’estranyi que te’n facin una rera l’altra. Necessiten moltes atencions i que estiguis per ells, que els facis jugar, etc. Els gats adults ja tenen el món descobert, la seva personalitat ja està formada, necessiten atencions i mimos, és clar, però d’una manera molts més tranquil·la. Particularment, adoptar un gat adult, amb el seu caràcter ja fet, és la millor opció i una gran recompensa.

Per què no adoptar dos gats?

Quan s’adopta a un gat no es té en compte que abans de venir a casa, el gat ha estat acompanyat de la seva mare, germans o d’altres gats. De sobte, l’adoptes i es troba sol, sense cap altre company de joc, al qual mossegar, perseguir, jugar amb la cua, llepar i dormir plegats. Si a més, estudies o treballes fora de casa, el gat es trobarà moltes hores sense cap companyia. Per què no portar-li un altre gat, o adoptar-ne 2 a la vegada? És un benefici pel gat i nosaltres gaudirem de la seva felicitat. I dos gats porten la mateixa feina que un i la recompensa també és doble.

La Mamina

La Mamina és un amor de gata, molt afectuosa, bona, una super mami, els seus fillets no podien ser d’una altre manera que com ella. Tots tres estan en adopció. Volem que la Mamina marxi amb una de les cries, ja ha passat prou com per treure-li tots els seus fillets, cada vegada que marxa un en adopció ella els busca i plora fins que ho accepta. Adoptar a la Mamina és adoptar amor en estat pur. Interessats/es escriviu missatge privat de Facebook a Amics i Protectors dels Gats o via mail a gats@amicsiprotectorsdelsgats.org